سنگ عقیق سبز یکی از زیباترین سنگ هاست. این نگین با رنگ دلربایش و همچنین با خواص منحصر به فردش می تواند انتخاب بسیار خوبی برای انگشتر های زنانه و مردانه و همچنین گردنبندهای زیبا باشد. برای آشنایی بیشتر با خواص عقیق سبز همراه شرف آنلاین باشید.
معرفی عقیق سبز
سنگ عقیق سبز یک گونه خاص و ویژه می باشد که رنگ سازی کریستال در آن به عهده هیدروکسید نیکل می باشد. در نگین های عقیق سبز گران قیمت پدیده جالبی که مشاهده می شود این است که رنگ سبز در مقابل امواج نور خورشید و در برابر حرارت فاز رنگی اش تغییر می کند ولی بعد از سرد شدن و بعد از این که در کنار رطوبت قرار بگیرد دوباره به حالت اولیه رنگی خود برمیگردد.
هیچ کدام از گوهر های موجود در بازار این حد از رنگ آمیزی خلاقانه را ندارند. سنگ عقیق سبز با پر کردن حفره ای در میزبان خود ساخته می شوند، به همین سبب عقیق همواره به شکل یک برآمدگی گرد با یک گروه دایره با مرکز مشترک مانند تنه بریده شده درخت دیده می شود. در بعضی مواقع این دوایر شکلی مانند چشم می سازند و در بعضی موارد نیز با شکل های فانتزی یا منظره هایی زیبا مانند درختان پر از شاخه یافت می شوند.
معادن عقیق سبز
این گوهر ابتدا در قرن چهاردهم میلادی در شمال کشور لهستان و در ناحیه سیلسیا (Silesia) یافت شده است که این امر در این محل به علت تمام شدن کانی خوب و خالص انجام نمی شود اما به جای آن در شهر کوئینزلند کشور استرالیا بهترین نوع عقیق سبز استخراج می گردد. البته معادن متفاوتی برای سنگ عقیق سبز در کشور آمریکا در ایالتهای اورگان ، آریزونا و کالیفرنیا و در کشور آفریقای جنوبی وجود دارد.
نمونه دیگری از سنگ عقیق سبز از سال ۱۹۵۰ از کشور زیمبابوه در قاره افریقا استخراج می گردد که در آن به جای عنصر رنگساز نیکل ، عنصر کروم با ایزوتوپ سه ظرفیتی (chromium(III) oxide) سبب تشکیل رنگ سبز در شبکه کریستالی سیلیس میباشد و با عناوینی نظیر mtorolite یا mtorodite یا matorolite در سنگ شناسی شناخته شده است. این کانی افزون بر کشور زیمبابوه در بولیوی، غرب قاره استرالیا، آناتولیا (Anatolia) در ترکیه، کوههای اورال (Ural mountains) روسیه و کشورهای بالکان مشاهده شده است. از این گونه عقیق سبز نمونه های مرتبط با دوران امپراطوری روم باستان به شکل هایی چون جواهرات و مهر باقی مانده است.
متفاوت بودن این دو نوع سنگ عقیق سبز به وسیله یک ابزار جواهر شناسی به نام فیلتر چلسی قابل تشخیص است زیرا که قادر به تشخیص سنگهای کروم دار همچون زمرد است و عقیق سبز با محتویات کروم را میشود به راحتی از گونه نیکل دار به وسیله فیلتر چلسی تشخیص داد. در حال حاضر در بازار ایران گونه خالص عقیق سبز استرالیایی کمتر یافت می شود و بخشی از نمونه های اصل وارداتی مرتبط به کشورهای واقع در آسیای جنوب شرقی و هندوستان است.